[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Pavel Filip – în vizită în cea mai mică țară din Asia de Sud-Est
17 Iunie
foto: itmoldova.com

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, întreprinde, în perioada 15-20 iunie, o vizită de lucru în Republica Singapore, unde participă la Forumul Ministerial TIC 2014. Genericul reuniunii este „Națiune inteligentă: Valorificarea Oportunităților și Abordarea Provocărilor”, transmite Curentul.md.

La conferință, participanții vor dezbate probleme ce țin de cele mai actuale provocări și tendințe de dezvoltare a sectorului TIC.

”O atenție aparte va fi acordată asigurării unui teren propice pentru un dialog continuu, constructiv și eficient între sectorul guvernamental, mediul de afaceri și societatea civilă. Utilizarea pe larg a soluțiilor inovative oferite de tehnologia informației și comunicațiilor este în beneficiul statului, dar și a întregii societăți”, a punctat ministrul Pavel Filip.

Pavel Filip a menționat că reuniunea reprezintă o platformă unică pentru discuții interactive și identificarea unor soluții viabile pentru depășirea provocărilor existente, îmbunătățirea politicilor de reglementare în domeniul TIC  și modernizarea în continuare a sectorului.

Ministrul Pavel Filip va participa, de asemenea, la lucrările Summitului CommunicAsia și la Conferința Internațională BroadcastAsia. În paralel, vor fi organizate o serie de expoziții importante în domeniul IT, la care vor fi prezentate cele mai recente soluţii şi inovaţii pentru  promovarea unui mediu competitiv și atractiv.

Cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est şi totodată singurul oraş-stat al continentului, Singapore este un megalopolis cosmopolit situat la răspîntia a numeroase culturi. Oraşul a fost fondat în 1819 de Stamford Raffles, un colonist britanic. Cu timpul, Singapore a devenit principalul centru comercial din Asia de Sud-Est, fiind astăzi portul cu cel mai intens trafic din lume. Influenţa culturii britanice şi cea a imigranţilor indieni, chinezi şi malaezieni i-au adus insulei supranumele de „Poarta dintre Est şi Vest”.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților