[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe al României: Am venit la Chişinău să vedem ce putem să facem în continuare împreună
17 Iunie

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu speră ca un nou guvern al R. Moldova să se formeze cît mai curînd pentru că este extrem de necesar acest lucru pentru stabilitatea țării. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unor declarații de presă făcute împreună cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, transmite CURENTUL.

Bogdan Aurescu a menționat că, alegerile locale generale au reconfirmat faptul că există o alegere clară al cetățenilor R. Moldova pentru valorile europene.

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu a afirmat că, această vizită a sa în R. Moldova este pentru a celebra cei 5 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, cu sprijinul României, dar și pentru a vedea în mod foarte concret care este traiul relației bilaterale.

”Să vedem ce putem să facem în continuare împreună, atît pentru a avansa în aceste proiecte de racordare fizică a RM la spațiul UE și prin România la valorile europene, cît şi ceea ce putem face în continuare pentru a împinge acest drum al R. Moldova mai departe spre UE”, a precizat Aurescu.

La rîndul său, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman a declarat că, această vizită în R. Moldova a ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu este încă un pas sper consolidarea relației speciale, privilegiate care există între R. Moldova și România.

”Dl ministru, vă mulțumesc pentru calitatea acestei relații, pentru continuarea dialogului politic sincer deschis și constructiv de care beneficiem și care se manifestă atît prin mesaje, cît și acțiuni ale Românie în cadrul Uniunii Europene, întru susținere agendei europene a RM, cît și în mod foarte pragmatic prin transfer de experiență în materie de integrare europeană și în mod special în implementare Acordului de Asociere între RM și UE”, a conchis Gherman.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților