[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe al Olandei: ”Este foarte important ca beneficiile Acordului de Asociere să fie palpabile pentru cetățeni”
1 Iunie

Succesul Moldovei constă în realizarea reformelor, în special în domeniul justiției, anticorupție și financiar-bancar. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, de ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, Bert Koenders, în cadrul unei conferințe de presă, susținută alături de viceprim-ministrul, ministrul de externe, Andrei Galbur, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrului Galbur, cei doi doi miniştri au discutat stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare ale relaţiilor moldo-olandeze, evoluţia dialogului politic al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, implementarea agendei de reforme structurale conform Acordului de asociere RM-UE, precum şi subiecte ce ţin de securitatea regională şi problematica transnistreană.

”Am apreciat relațiile de colaborare moldo-olandeze ca fiind foarte pozitive”, a subliniat Andrei Galbur.

La rîndul său, ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, Bert Koenders a menționat că este important ca Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova să mențină un dialog constructiv și transparent.

”Este foarte important ca beneficiile Acordului de Asociere să fie palpabile pentru cetățeni. Olanda și Uniunea Europeană vor fi alături de Republica Moldova pe această cale”, a comunicat ministrul olandez.

Totodată, el a spus că moldovenii sunt prietenii Olandei.

”Vrem să fim cu voi și vrem să investim în oameni, de aceea oferim posibilitate tinerilor de participa în programe de studii în Olanda”, a adăugat  Bert Koenders.

CURENTUL precizează: Bert Koenders, ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, țară care deține președinția UE, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, la 1 iunie curent, la invitaţia  viceprim-ministrului, ministrului de externe, Andrei Galbur.

Ministrul olandez va fi primit, de asemenea, de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, şi Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților