[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Chirinciuc despre protestul angajaților MoldATSA: Cineva manipulează și încearcă să culeagă dividende politice!
27 Septembrie

Iurie Chirinciuc, ministru al Transporturilor  și Infrastructurii Drumurilor califică protestul controlorilor  de trafic aerian de la MoldATSA, drept nejustificat, transmite Curentul cu referire la interviul acordat de demnitar pentru postul Radio Europa Liberă.

„Această întreprindere, am vorbit de nenumărate ori: de când am venit la Minister din aprilie 2015 până în august 2016 conturile acestei întreprinderi au fost blocate, noi am făcut și am luat toate măsurile necesare ca nu doar controlorii, dar toți angajații acestei întreprinderi să le fie salariile achitate lunar și ne-a reușit. Însă, vreau să vă spun că acești controlori care sunt în număr de aproximativ 80 de oameni, în anul 2013 erau doar 50. Traficul din anul 2013 până în prezent s-a micșorat cu 77% din cauza conflictului sau războiului din regiune dintre Ucraina și Federația Rusă. Și iată că ei și-au primit salariile. Și vreau să vă dau un simplu exemplu: salariul mediu pe acest an a controlorilor este de aproximativ 19 mii de lei, în luna august când au fost deblocate conturile au primit 4 prime pentru acest an și salariul pentru luna august a constituit 42 de mii de lei. În anul 2013 această întreprindere a înregistrat pierderi de 29 de milioane de lei, în anul 2015 când am venit erau tot circa 20 de milioane pierderi, dar noi am reușit și am adus-o până la sfârșitul anului în profit de 7 milioane de lei. Noi suntem obligați să facem optimizări, să facem în așa mod ca siguranța traficului aerian să fie asigurată, dar nu putem să le dăm premii cum vor ei și cât vor ei.”, afirmă ministrul.

Demnitarul mai spune că, „cererile sunt totalmente nejustificate și mai mult ca atât în spatele lor stă cineva care manipulează și încearcă să culeagă dividende politice. Noi și eu personal nu voi permite acest lucru niciodată.”

„Ei cel puțin trebuie să aibă bunul simț și să înțeleagă că mulți și-ar dori să fie în situația în care sunt ei. Salariile, cum v-am spus, sunt achitate la timp, salariile sunt decente comparativ cu controlorii din alte părți. Așa că noi vom discuta cu ei, le vom explica, dacă nu – nu au decât să protesteze.”, a precizat Chirinciuc.

El a dat asigurări că securitatea zborurilor nu are de suferit din cauza protestelor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților