[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei: Moldova este o istorie de succes în cadrul Parteneriatul Estic
29 Aprilie

Republica Moldova este o istorie de succes în cadrul Parteneriatul Estic. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Keit Pentus-Rosimannus, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la Chişinău alături de omologul său moldovean, Natalia Gherman, transmite CURENTUL.

Oficialul estonian a spus că în cadrul întrevederii cu şefa diplomaţiei de la Chişinău, a avut parte de un dialog deschis. „Am discutat despre relaţiile noastre bilaterale, despre provocările cu care se confruntă Moldova”, a menţionat Keit Pentus-Rosimannus.

Potrivit acesteia, o istorie de succes a colaborării dintre cele două state este dezvoltarea serviciilor electronice în Republica Moldova.

„Republica Moldova este o istorie de succes în cadrul Parteneriatul Estic. Cred că drumul ales este unul corect – calea integrării europene. Estonia vă susţine. Uniunea Europeană crede în Republica Moldova. Încurajez RM să se menţină pe calea europeană, să implementeze reformele”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe al Estoniei.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman i-a mulţumit omologului său pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de către Estonia.

„Cooperarea noastră este multidimensională. Relaţia este foarte dinamică. Avem obiective şi speranţe comune ce ţin de rezultatele Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga”, a conchis Natalia Gherman.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților