[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministru român, la Chişinău: „Am venit cu un mesaj de încurajare puternică de continuare a acestor reforme”
17 Iunie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe al României, Lazăr Comănescu, dar și secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Republicii Franceze, Harlem Desir, au susținut astăzi o conferință de presă comună, transmite CURENTUL.

Andrei Galbur a declarat că, în cadrul întîlnirii, au avut o discuție foarte sinceră și constructivă.

„Am vorbit despre ceea ce am reușit să facem pînă acum și ce urmează să facem în domeniile cele mai problematice: lupta cu corupția, reforma justiției, dar și reforma sectorului financiar-bancar. Sperăm că domnii miniștri se vor întoarce în capitalelor dumnealor cu un sentiment puternic de încredere în capacitatea noastră de a realiza cu seriozitate și determinare angajamentele asumate, convinși pe orientarea noastră bazată pe rezultate în binele cetățenilor RM”, a precizat Galbur.

Totodată, Lazăr Comănescu a menționat că, a venit cu cîteva mesaje importante.

„În primul rînd, cu mesajul de reconfirmare a susținerii puternice de către țările noastre a parcursului european al RM. Cu mesajul de recunoaștere a eforturilor pe care Guvernul actual le-a făcut pentru a aprofunda procesul de reforme. În același timp, am venit cu un mesaj de încurajare puternică de continuare a acestor reforme, pentru că s-au făcut progrese, dar mai este mult de făcut”, a punctat Comănescu.

La rîndul său, Harlem Desir a afirmat că, Franța și România sunt adevărați prieteni ai RM.

„Franța, România și Moldova sînt unite prin niște relații de o profunzime și de o bogăție cu totul specială. În calitate de prieteni ai RM, am venit și pentru a ne exprima susținerea față de acțiunile Guvernului Filip care și-a asumat un angajament în acest sens”, a conchis Harlem Desir.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților