[ X ]
Ministru leton: Sîntem impresionaţi de programul noului Guvern
26 Martie

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi o întrevedere cu omologul său leton, Edgars Rinkēvičs. Principalele subiecte de discuţie au fost agenda europeană a Republicii Moldova, pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga, precum şi relaţiile bilaterale, transmite CURENTUL.

„Perspectiva de pre-aderare a Republicii Moldova este una foarte clară. Acesta este obiectivul politicii interne şi externe a ţării – aderarea la UE. Instituţiile din RM preiau experienţa de la colegii noştri letoni în domenii precum dezvoltarea regională şi rurală, reforma în educaţie, agricultură, apărare, serviciile vamale. Cooperarea este foarte prodigioasă şi în domeniul transporturilor”, a declarat Natalia Gherman.

La rîndul său, Edgars Rinkēvičs a spus că atît el, cît şi colegi săi, sînt impresionaţi de programul noului Guvern de la Chişinău.

„Noi sperăm ca aceste reforme vor fi implementate. Sunt trei sectoare de bază: lupta cu corupţia, reforma justiţiei, îmbunătăţirea situaţiei în sistemul bancar. Sperăm că noul Guvern va fi capabil să implementeze aceste reforme pentru a se apropia mai mult de UE”, a conchis oficialul leton.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților