[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministru grec: RM a făcut paşi enormi în reformarea sectorului justiţiei
9 Mai
foto: justice.gov.md

Ministrul elen al Justiției, Transparenței și Drepturilor Omului, Charalampos Athanasiou, a apreciat rezultatele obținute de țara noastră la implementarea reformelor în justiție. O declaraţie în acest sens a fost făcută de oficialul elen, după întrevederea cu ministrul Justiţiei Oleg Efrim, transmite CURENTUL.

”Cele mai importante măsuri au fost luate în 2012, atunci cînd ați aprobat Strategia de Reformă a Sectorului Justiției. De atunci, Republica Moldova a făcut pași enormi în reformarea acestui sector. Ați reușit să adoptați legi pe care chiar și unele state membre ale Uniunii Europene nu au reușit să le aprobe”, a spus ministrul elen al Justiției.

Charalampos Athanasiou şi Oleg Efrim au mai discutat despre schimbările pozitive care au loc în domeniul justiției din Republica Moldova, despre dinamica relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, dar și perspectivele și mecanismele de dezvoltare a cooperării moldo-elene în domeniul justiției.

La rîndul său, ministrul Oleg Efrim și-a exprimat gratitudinea față de Guvernul Greciei pentru că susține constant parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, oficialii urmează să elaboreze în scurt timp un Memorandum de colaborare. ”Acest document va fi un punct de pornire a cooperării bilaterale moldo-elene în domeniul justiției”, a menționat ministrul Justiției al Republicii Moldova. Mai mult, Oleg Efrim l-a invitat pe omologul său din Grecia să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova, pentru a semna Memorandumul.

Curentul.md precizează: Ministrul Justiției, Oleg Efrim, efectuează în perioada 7-9 mai o vizită oficială în Republica Elenă, la invitația omologului său, Charalampos Athanasiou.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților