[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministru britanic: Am venit în Moldova şi am văzut schimbări reale
29 Ianuarie
foto: bbc.co.uk

Republica Moldova şi Marea Britanie au, în prezent, cele mai puternice relații bilaterale. De această părere este ministrul britanic pentru Europa, David Lidington, care a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Ministrul britanic a menționat că Marea Britanie susține reformele inițiate în RM, dar și parcursul european al țării noastre. “Am venit aici și am văzut schimbări reale, schimbări europene. Sînt salutabile reformele din domeniul justiției, de combatere și prevenire a corupției, dar și reformele din celelalte domenii”, a declarat David Lidington.

Totodată, el a spus că va continua cooperarea dintre cele două state. “Am discutat cu oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile, dar și despre suportul oferit de Marea Britanie”, a spus ministrul.

David Lidington speră că va crește interesul investitorilor străini în Republica Moldova, dar și suportul statelor europene în procesul de integrare europeană al RM.

La rîndul ei, Natalia Gherman a menționat că în cadrul întrevederii cu ministrul britanic s-au discutat subiectele ce vizează parcursul european al RM. “Am evaluat rezultatele Summitului de la Vilnius, posibilitățile anului 2014, dar și ceea ce ține de liberalizarea regimului de vize pentru RM”, a menționat ministrul.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților