[ X ]
[ X ]
[ X ]
Miniștrii Agriculturii din Germania și România sprijină produsele moldovenești pentru a intra pe piața UE
3 Octombrie

Astăzi, în cadrul unei întrevederi în format trilateral, între  Prim-ministrul Iurie Leancă și miniștrii Agriculturii din România, Daniel Constantin și Christian Schmidt , din Germania, au discutat despre situația actuală din agricultură, transmite CURENTUL.

Această întrevedere   arată sprijinul acestei cooperări europene, unde vor încerca să găsească căile de rezolvare a preocupărilor pentru sectorul agricol al Moldovei.

Oficialul de la Berlin a salutat eforturile Chișinăului de a continua dialogul cu Moscova pentru reluarea exportului produselor moldovenești și a menționat, în mod special, calitatea vinurilor moldovenești. „Vinul moldovenesc își poate găsi locul pe piața Uniunii Europene”, a adăugat Christian Schmidt.

La fel, și ministrul român al Agriculturii a reconfirmat suportul țării sale pentru dezvoltarea agriculturii și integrarea europeană a R. Moldova. „Trebuie să facem așa încât produsele moldovenești să își găsească cât mai repede locul pe piața europeană. Avem o mare responsabilitate să identificăm împreună soluții, astfel încât fermierii să nu aibă probleme cu piețele de desfacere”, a declarat Daniel Constantin.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților