[ X ]
Milionarul misterios, originar din R. Moldova, sparge tăcerea
22 Februarie

Omul de afaceri originar din R. Moldova, dar care locuieşte la moment în Rusia, Iurii Iacubov, cel care a susţinut financiar referendumul din Găgăuzia din data de 2 februarie, a decis să  spargă tăcerea acordînd un interviu în exclusivitate pentru portalul tribuna.md.

Iurii Iacubov susţine că este moldovean, iar limba rusă a învăţat-o abia la şcoală.

„M-am născut în satul Baimaclia, dar la şcoală în clasa I am mers în satul Zaim din raionul Căuşeni. Peste doar un an, am trecut cu traiul în oraşul Ceadîr-Lunga, unde am început să învăţ deja în şcoală rusă. Nu mi-a fost uşor, deoarece eu sînt moldovean şi în clasa I am studiat în limba moldovenească. În Ceadîr-Lunga mi-a trebuit practic un an ca să învăţ limba rusă şi să-mi ajung din urmă colegii. Mă mîndresc foarte mult că nu doar m-am integrat în noul mediu, dar în scurt timp am reuşit să devin chiar şi un fel de lider printre semenii mei. Vă daţi seama ce însemna aceasta: să fii lider printre nişte copii, care erau de altă etnie şi vorbeau altă limbă, o limbă pe care a trebuit s-o învăţ din mers”, a declarat businessman-ul.

Chiar dacă acum contactează mai mult cu oameni care vorbesc rusa, omul de afaceri dă asigurări că dacă ar avea cu cine vorbi limba moldovenească şi-ar reaminti rapid totul. „Dacă aş vorbi din nou cu cineva o lună sau două limba moldovenească, mi-aş reaminti rapid totul”, a menţionat Iurii Iacubov.

În cadrul aceluiaşi interviu, omul de afaceri spune că se străduie să revină acasă în Moldova cît mai des.

„Cam o dată pe lună mă strădui să vin acasă, să o revăd pe mama, prietenii. Mai ales de cînd tata nu mai e în viaţă, mă strădui să vin acasă mai  des. Apropo, pentru mine e o tradiţie ca la Crăciun, la Anul Nou pe vechi şi de Paşte să fiu numaidecît în Moldova”, a conchis Iurii Iacubov.

Adrian Platon

 

Inapoi la arhiva noutaților