[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mîine va fi lansat primul Centru de reabilitare pentru persoanele eliberate de pedeapsă penală
1 Octombrie

Centrul de reabilitare pentru persoanelee liberate de pedeapsă penală va fi inaugurat mîine în orașul Florești. La deschiderea centrului vor fi prezenți ministrul Justiției, Oleg Efrim, conducerea OCP și DIP, și reprezentanții misiunii NORLAM, transmite CURENTUL.

Probațiunea este un instrument relativ nou folosit în sistemul justiției penale moldovenești. Scopul acesteia este reducerea numărului de condamnați la închisoare pentru infracțiuni penale, aplicarea măsurilor neprivative de libertate pentru cei care dau dovadă de dorință de corectare, reintegrarea socială și sporirea responsabilității sociale a acestor persoane.

Centrul de reabilitare pentru persoanele aflate în probațiune de la Florești este primul centru de acest gen, inaugurat în R. Moldova, și are drept scop asistarea celor aflați în probațiune să se reintegreze mai ușor în societate, să acumuleze cunoștințe și abilități profesionale noi, să folosească calculatorul și să contribuie la dezvoltarea comunităților lor.

În cadrul Centrului de reabilitare, persoanele aflate în probațiune vor fi implicate într-un program de reabilitare și consiliere psihologică „Motivare pentru schimbare”, și vor avea parte de cursuri teoretice și practice de folosire și asamblare a calculatoarelor, lemnărit, olărit și lucru cu ceramica.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților