[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihail Sirkeli: Campania electorală pentru funcția de Bașcan este liniștită
13 Martie

Campania electorală pentru funcția de Bașcan al UTA Găgăuzia este una liniștită și foarte vizibilă. Despre aceasta a anunțat Mihail Sirkeli, directorul Asociaţiei Obştești Centrul de tineret “Piligrim Demo” din UTA Găgăuzia, în cadrul unei conferințe de presă, în care a prezentat raportul interimar de monitorizare a alegerilor Başcanului Găgăuziei, transmite CURENTUL. 

Raportul a fost realizat în perioada 16 februarie – 1 martie 2015. Astfel, Mihail Sirkeli a declarat că, este îmbucurător faptul că, candidații sînt foarte activi.

„Intrînd în orice oraș din UTA Găgăuzia se observă că se desfășoară alegeri, fiind instalate diferite panouri cu candidații, postere etc.”, a declarat expertul.

Totodată, el a menționat că, candidații înregistrați în cursa electorală folosesc diferite metode de informare, precum: întîlnirea cu cetățenii, conferințe de presă, dar, cel mai des, folosesc rețelele de socializare.

În același context, Mihail Sirkeli a adăugat că, în desfășurarea campaniei electorale au fost înregistrate și cîteva minusuri. „Înainte de alegeri au fost făcute cîteva modificări pripite, fără mari dezbateri precum: numărul de semnături ale candidaților de a fi înscriși în cursa electorală, modul de votare etc.. Al doilea ar fi, CEC al Găgăuziei a alocat puțini bani pentru desfășurarea alegerilor, astfel, puțini angajați monitorizează procesul de desfășurare a alegerilor”, a precizat el.

Tot aici, Mihai Sirkeli a mai spus că, o îngrijorare este și formarea listelor electorale, care au fost întărite de Primării.„Se cunoaște că listele electorale sunt întărite de Primării, însă nu cunoaștem sigur cum au făcut ei acest lucru, deoarece Primăriile nu monitorizează foarte bine cine și unde locuiesc. O altă îngrijorare este că, buletinele de vot sunt în limba rusă, ceea ce ar crea dificultate pentru unii alegători”, a subliniat Sirkeli.

Cît despre activitatea CEC din UTA Găgăuzia, Mihail Sirkeli a afirmat că, se întrunesc des în ședințe, informația este publică pentru toți doritorii, CEC actualizează informația și oricine se poate informa.

Despre acțiuni vandalism, el a comunicat că au fost înregistrate doar cîteva cazuri cu ruperea unor banere.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților