[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihail Formuzal va lansa o fundație: „În prezent muncim la cîteva proiecte foarte serioase”
17 August

Ex-Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal va lansa în curînd o fundație ce se va ocupa de inițiative strategice. Despre aceasta el a comunicat în cadrul unui interviu pentru www.gagauz.md, citat de tribuna.md.

Formuzal a vorbit despre plantația de nuci de care se va ocupa, dar și despre fundația ce va fi creată pentru a contribui la dezvoltarea Găgăuziei.

Formuzal a spus că vrea să demonstreze prin exemplul său, că se poate investi în afaceri, astfel încît să îți întreții familia.“Vom cumpăra pămînt, vom face proiectul, apoi vom cumpăra puieți de nuc, iar potrivit estimărilor, peste 5 ani vom culege primele nuci”, a explicat el.

Referitor la fundația ce urmează a fi lansată, ex-Bașcanul a menționat că proiectul este pentru a crea și susține clasa de mijloc a Găgăuziei, precizînd că în prezent o asemenea clasă nu există.

“Prin această fundație vom informa populația la diverse subiecte, vom realiza proiecte pentru achiziționarea de echipamente în spitale, vom desfășura caravana de Crăciun, ce presupune cadouri pentru patru mii de copii, vom susține familiile social-vulnerabile. În prezent, muncim la cîteva proiecte foarte serioase cu partenerii germani”, a declarat Mihail Formuzal.

Ex-guverantorul Găgăuziei a spus că nu vrea să stea acasă: “Sînt destul de tînăr și energic pentru a sta acasă. Vreau să ajut și dacă bașcanul se va gîndi într-o zi că toți bașcanii trebuie să contribuie, eu voi ajuta”.

Formuzal a mai spus că, fiecare dintre locuitorii Găgăuziei trebuie să depună efort pentru a mișca lucrurile.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților