[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu vrea în „căruţa” care merge spre Bruxelles
10 Februarie

Foarte multă lume (jurnaliști, analiști politici, bloggeri, prieteni, neprieteni, cumătri, lăturași, pro-democrați, pro-liberali democrați, pro-europeni, seceri și ciocane, cu tot cu stele…) scrie, comentează, decid, toarnă plumb în cap, ca să ghicească dacă va vota PL guvernul în frunte cu Iurie Leancă sau nu. Despre asta scrie liderul Partidului Liberal pe blogul său, transmite CURENTUL.

„E bine că se scrie, e bine că se comentează, ba chiar, pe alocuri se dau și indicații; nici o problemă, totul e democratic”, scrie politicianul.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, de mai bine de două luni, PL, PLDM și PDM au început să repare „căruța construită împreună în 2009-2010”.

„Aceasta de un timp stă răsturnată și boțită sub un gard la Cioroborta,  pentru a ne urca în ea și… di-i-i, murgule, spre Bruxelles… Cu greu, dar s-a reparat… “PL mare treabă n-a făcut”, așa,  doar o roată”…, cum spun ei, “restul, noi – PDM și PLDM”. Bine, fie și așa, important e să ne “urnim” din loc și să pornim la drum”, mai adaugă liderul PL.

De asemenea, politicianul s-a referit şi la procesul de negocieri care a durat prea mult.

„Când “ne sunăm”, la ce oră? “Cu cât mai dimineața, cu atât mai bine”. Cu toate că inima și-a încetinit bătăile, zic, începutul e bun, ce-a fost, a fost! Important e că ziua n-a trecut în zadar, avem căruța. Să fie într-un ceas bun, ne vedem mâine. Seară bună! Și “mâine” a fost o săptămână, apoi alta, ca până la urmă să ni se dea de înțeles, că locul nostru e lângă oiște, iar în căruță locul e rezervat pentru PCRM”, spune Mihai Ghimpu.

Potrivit liberalului, la urmă apar trei întrebări. „Câți din acești ”trei” vor rămâne în această căruță în drum spre Bruxelles? A doua întrebare: presupunem că-i credem, precum că nu s-au urcat trei în căruță, ci doar doi… Dacă e așa, atunci apare a treia întrebare: poți ajunge la Bruxelless într-o căruță cu trei roți?…”, a conchis preşedintele Partidului Liberal.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților