[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu s-a răzgîndit? Este vizat Guvernul Leancă 2 !
31 Ianuarie

Partidul Liberal (PL) ar putea vota candidatura lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova. Declaraţii în acest sens a făcut liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni televizate, transmite CURENTUL.

„PL nu a spus nu. Vrem să vedem cine vor fi membri ai Cabinetului de Miniștri. Nu se votează doar pentru Leancă”, a spus politicianul.

Liberalul a spus nu este nicio problemă de a-l vota pe Iurie Leancă. „Acest guvern nu este guvernul Leancă. Este guvernul format din cadidaturile PLDM, PD și PCRM. Noi, PL-ul așteptăm să vedem cine va fi în afară de dl Leancă. Fiindcă, nu este nicio problemă să-l votăm pe Leancă aparte. Noi știm cine este dl Leancă, dar nu știm cine etse în spatele lui dlui Leancă. Sunt încă 16 miniștri și șefi la agenții. Să vedem cine vor fi miniștri”, a conchis Mihai Ghimpu.

CURENTUL.md aminteşte că, zilele trecute, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut un apel către PL prin care le cere să voteze pentru instituirea unui nou guvern la Chişinău.

Pe 28 ianuarie, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern și echipa ce va forma Cabinetul de miniștri, urmînd să obțină votul majoritar al deputaților pentru a fi învestit în funcția de prim-ministru.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților