[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu: RM nu are altă cale decît cea europeană; Andi Cristea: Suntem alături de colegii de la Chişinău
18 Mai

Comitetul Parlamentar de Asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova se va reuni la Bruxelles, pe 26 septembrie 2016. Anunţul a fost făcut de copreședinții Comitetului Parlamentar de Asociere, Mihai Ghimpu și Andi Cristea, transmite CURENTUL.

Eurodeputatul Andi Cristea a spus că, este nevoie ca autorităţile de la Chişinău să reconfirme încrederea faţă de instituţiile europene şi faţă de propriii cetăţeni.

„Cele mai importante lucruri sunt legate de continuarea reformelor, stabilitate şi menţinerea cursului european. Pentru moment sînt mai multe vulnerabilităţi care au potenţialul de a stagna cursul european. Suntem alături de colegii de la Chişinău”, a declarat Cristea.

La rîndul său, deputatul liberal Mihai Ghimpu a recunoscut că Republica Moldova are restanţe la capitolul implementării Acordului de Asociere RM-UE, dar a menţionat că deja au început a fi înlăturate.

„Am făcut paşi concreţi de la 20 ianuarie 2016, cînd a fost votat Guvernul. Lupta cu corupţia rămîne problema cheie. Cînd vom merge la Bruxelles vom avea rezultate şi mai bune. Dacă vom continua cum am început, sunt sigur că RM se va schimba”, a adăugat liderul PL.

Mai mult, el a afirmat că, este important ca acest drum european să devină ireversibil.

„Republica Moldova nu are altă cale decît cea europeană. Vrem să întoarcem încrederea partenerilor europeni”, a conchis Mihai Ghimpu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților