[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu: „Nu-i beton, dar încă merge, încă încetişor merge”
22 Octombrie

Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu susține că, fracțiunea PL a acceptat propunerea colegilor din Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), de a amîna ședința în plen a Parlamentului, cu condiția ca lucrul acesta să fie făcut după ratificarea Acordurilor, care este un subiect destul de important și urgent. Declarații în acest sens a făcut politicianul pentru reprezentanții mass-media, transmite CURENTUL.

Mihai Ghimpu consideră că, motivul retragerii PLDM din ședința în plen a fost altul, însă nu a precizat care ar fi.

Totodată, liberalul a confirmat că, în cadrul ședinței Consiliului Alianței, PLDM a pus condiții privind demiterea Procurorului General și directorului Centrului Național Anticorupție.

”Noi am avut ședința Alianței, am discutat, am analizat propunerea dumnealor. La fel, am spus ”da, noi nu suntem împotrivă”, dar odată ce pînă la reținerea și arestarea lui Vlad Filat, nu au auzit că PL cere demiterea acestor demnitari, acum, vă rog, să așteptați să ducă la bun sfîrșit PG și CNA ancheta de la BEM, după care, nici o problemă”, a precizat el.

Întrebat despre șansele AIE-3, Mihai Ghimpu a răspuns: ”Nu-i beton, dar încă merge, încă încetișor merge. Oricum noi, fracțiunea PL, nu vom ceda direcția spre UE”, a conchis Ghimpu.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților