[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu la sfat cu Valeriu Streleţ: Vreau să vă spun că a fost o întîlnire bună
28 Iulie

Candidatul desemnat la funcția de Premier, Valeriu Streleț susține că la întrevederea de astăzi cu fracțiunea Partidului Liberal (PL) s-a vorbit foarte mult, dar într-o manieră implicată și foarte responsabilă ca niște parteneri care își asumă povara guvernării și trebuie să o ducă pînă la capăt, transmite CURENTUL.

Valeriu Streleț a declarat că a fost o discuție profundă.

”Am discutat despre problemele de actualitate, ceea ce ține de guvernare, în special ce ține de domeniul economic, domeniul fiscal, soluționării problemei transnistrene și a fraudei în sectorul bancar etc. Firește am vorbit și despre principiile de cooperare care trebuie să fie organizate cît se poate de prompt și despre viitorul european al R. Moldova”, a precizat el.

Totodată, Streleț a menționat că a avut solicitări ca să-și precizeze poziția pentru anumite direcții de politică internă și externă per-ansamblu. De asemenea, Valeriu Streleţ a fost întrebat în ce proporții este alcătuit viitorul cabinet de miniștri.

”Cam în proporții de 86 %. Haideți să rămînă deocamdată discuții în cadrul alianței, componența finală va fi prezentată nu mai tîrziu de joi, în ședința Parlamentului. Sunt 3 mandate vacante care urmează să fie determinate sau înaintate”, a mai spus Streleț.

La rîndul său, liderul PL, Mihai Ghimpu a confirmat că întîlnirea cu Valeriu Streleţ a fost una bună.

”Noi propunerile le-am făcut în program, am avut întrebări pentru viitorul Premier cum vede soluționarea unei sau alte probleme, sigur că probleme principale au fost și situația de criză, cum va funcționa o instituție sau alta. Vreau să vă spun că a fost o întîlnire bună, întrebări destule, deja vom vedea cum va funcționa Guvernul în frunte cu Dl Streleț”, a conchis Ghimpu. 

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților