[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu, despre noul partid ce va apărea în Moldova: „Clar că în spate sunt nişte interese”
15 Septembrie

„E dreptul fiecăruia. Aşa cum lumea e în drept să iasă în piaţă să protesteze, tot aşa e în drept să formeze partide. Mai rău când amăgeşti lumea, când foloseşti durerea omului şi te gândeşti doar la interese meschine. Clar că în spate sunt nişte interese. Dumnezeu cu dânşii”, așa a comentat liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu, intenția membrilor Platformei civice Demnitate și Adevăr de a crea un nou partid politic. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu acordat pentru Europa Liberă.

Mihai Ghimpu mai crede că această intenție un este soluţia cea corectă, “fiindcă oamenii vor ajunge, iarăși, cu capul dintr-un perete în alt perete”.

“Noi avem nevoie de o clasă politică sau de alte partide nu care să fure în continuare BEM sau alte bănci, dar să muncească pentru oameni, să avem o guvernare pentru cetăţeni, pentru viitorul lor. Dar cel mai important este astăzi, ca niciodată, Republica Moldova nu are viitor fără cursul european. Cursul european înseamnă sprijinul partenerilor europeni. Rusia nu te poate ajuta cu bani, noi nu putem face de unii singuri. De aceea cetăţenii trebuie să înţeleagă că dacă vrem să schimbăm nişte lucruri, înseamnă că trebuie niţel răbdare, aşa cum rabd eu şi europenii. Trebuie să înţelegem că aceasta e situaţia, alternativă nu este. Şi împreună, cu presiune din afară, din interior, să schimbăm cu aceşti care suntem noi, răi, buni, dar altă soluţie nu-i. Fiindcă dacă mergem la cerinţele radicale pe care unii le vor, numai din interes meschin, pe unii nu-i interesează ce va fi mâine, dacă vom fi cu Europa sau cu Rusia”, mai spune liberalul.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților