[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu convoacă Biroul Politic, apoi Consiliul Republican. Acesta este motivul!
29 Iunie

Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu va convoca mîine Biroul Politic al formaţiunii, iar în week-end Consiliul Republican. Anunţul a fost făcut de Mihai Ghimpu în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Liderul PL a spus că astăzi a primit un SMS prin care ar fi fost invitat la negocierile privind formarea unei noi majorităţi parlamentare, păstrînd însă în secret numele persoanei de la care a venit mesajul.

„Pe de o parte e pus la bătaie cursul european, pe de altă parte sunt membrii partidului. Trebuie să analizăm foarte bine. Voi convoca Biroul politic, apoi Consiliul Republican. Sunt multe lucruri care trebuie să le analizăm. Noi nu vrem o alianţă de dragul alianţei. Noi vrem o guvernare responsabilă”, a declarat Mihai Ghimpu.

În context, liderul PL a spus că rămîn în vigoare condiţiile anterioare, care au fost discutate cu europenii la Aeroport.

„Nu sunt doar condiţii, sunt condiţiile europenilor discutate la Aeroport. Această înţelegere rămîne în vigoare. Dacă vor fi aceste discuţii, ele vor fi transparente cu participarea presei. De la început trebuie să convingă cetăţenii şi europenii că se doreşte cu adevărat o alianţă pro-europeană”, a adăugat acesta.

CURENTUL.md precizează: Tot astăzi, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a declarat că victoria liberalilor în Chişinău este o premisă bună pentru lansarea negocierilor privind constituirea unei noi majorităţi parlamentare.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților