[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu: Am mai făcut astăzi un compromis. Este vorba de ministere!
20 Ianuarie

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi Partidul Liberal (PL) au avut astăzi discuţii cu mai mulţi oficiali europeni, transmite CURENTUL.

După discuţii, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că această întrunire a fost una importantă. „Am făcut un pas important pentru a înţelege mai bine cum decurg lucrurile la noi. Partenerii noştri europeni au recomandat să continuăm procesul de integrare europeană. Vom avea sprijin şi mai departe”, a declarat Filat.

De asemenea, acesta a spus că în cadrul întrevederii nu s-a discutat despre formarea unui guvern minoritar. „Am discutat formarea unei coaliţii cu participarea partidelor pro-europene: PLDM, PDM şi PL. Deciziile se iau aici, nu în afara ţării”, a adăugat politicianul.

La rîndul său, liderul PDM, Marian Lupu, a spus că nu a fost discutat în detalii formatul coaliţiei. „O discuţie bună, o întrevedere la fel de bună. Nu au venit pentru a ne cere, a impune ceva. Ei nu fac imixtiune în afacerile interne ale altei ţări. Nu am discutat în detalii formatul de coaliţie. Pe ei îi interesează parcursul de mai departe al RM. Continuăm negocierilor, discuţiile”, a menţionat Lupu.

Preşedintele PL este convins că alianţa trebuie să fie formată din cele trei partide cu toate probleme pe care le au. „Asta e votul cetăţenilor. A rămas să ne mai întîlnim. Noi sîntem pentru această alianţă, am mai făcut astăzi un compromis, este vorba de ministere”, a conchis Mihai Ghimpu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților