[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mesajul lui Vlad Filat pentru unii politicieni de la Chișinău: Domnilor, e cinic ceea ce faceţi!
4 August

Președintele PLDM, fost prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, a ținut să răspundă în felul său unor politicieni de la Chișinău, în legătură cu embargoul impus de Federația Rusă la produsele agricole din Moldova, transmite Curentul.md

Reacția lui Filat a venit după o scrisoare deschisă a producătorilor agricoli. „Am citit cu mare atenţie scrisoarea deschisă semnată de patru asociaţii profesionale – Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”, Asociaţia „UniAgroProtect”, Federaţia „Agroinform” şi Federaţia Naţională a Fermierilor. Vreau să le mulţumesc autorilor scrisorii pentru acest mesaj de maturitate şi solidaritate pe care l-au transmis. Ferma mea convingere este că numai prin unitate şi solidaritate putem să depăşim atît problema embargoului impus de Federaţia Rusă, cît şi toate celelalte probleme cu care ne confruntăm”, a scris Filat pe Facebook.

„Totodată, vreau să le transmit un mesaj politicienilor care încearcă să speculeze pe problema embargoului şi pe dificultăţile cu care se confruntă oamenii. Domnilor, e cinic ceea ce faceţi, pentru că anume voi aţi fost acei care aţi umblat pe la Moscova şi aţi convins autorităţile de acolo să acţioneze împotriva cetăţenilor Republicii Moldova, numai ca să puteţi să vă faceţi capital politic!”, a mai adăugat Vlad Filat în mesajul său, către unii politicieni de la Chișinău.

Președintele PLDM a mai amintit că anterior a propus formaţiunilor politice din Moldova să condamne cu vehemenţă embargoul impus de Rusia şi să dea dovadă de solidaritate cu oamenii, lansînd acum un apel repetat, menționînd că „e timpul ca fiecare să-şi arate adevărata faţă!”.

Curentul.md amintește că Federația Rusă a impus embargou la un șir de produse agro-alimentare moldovenești, acțiune considerată la Chișinău ca fiind una strict politică și lipsită de temei. Recent, conducerea Rusiei a adoptat și o hotărîre prin care impune taxe de import pentru unele bunuri importante din Republica Moldova, împotriva prevederilor Acordului semnat între statele CSI.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților