[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marile puteri ale lumii au un concept care include şi Moldova. Află detalii!
6 Mai

La apropiatul summit G7, liderii celor mai industrializate state ale lumii vor discuta un concept  de independență energetică a statelor europene, concept care ar urma să includă și Republica Moldova. Despre acest lucru a anunţat Primul Secretar de Stat și Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti.

După cum transmite CURENTUL, cei doi oficiali au făcut şi un schimb de păreri despre situația din regiune și parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Timofti și-a exprimat îngrijorarea față de deteriorarea securității în regiune în urma evenimentelor din Ucraina, fapt care poate afecta parcursul european al Republicii Moldova. „Țara mea are nevoie de sprijinul partenerilor occidentali pentru a rezista presiunilor externe”, a declarat Nicolae Timofti.

Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, William Hague, a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul Republicii Moldova în contextul regional actual dificil.

Mai mult, William Hague a spus că Marea Britanie pledează pentru accelerarea semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților