[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: PDM va purcede imediat la constituirea unor majorităţi solide la nivel local
15 Iunie

Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), susţine că rezultatul înregistrat în alegerile locale generale de formaţiunea pe care o conduce a fost unul foarte bun. Declaraţia a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

El a declarat că PDM are 258 de consilieri raionali şi municipali (prima sau a doua poziţie printre partidele din Moldova), 147 de primari aleşi din primul tur şi 260 candidaţi la funcţia de primar în turul doi.

Marian Lupu a precizat că numai la nivelul consiliilor raionale PDM a fost votat de circa 230 mii cetăţeni şi a obţinut primul loc în 11 raioane, iar în alte 15 raioane – locul doi. În context, el a amintit că, în 2011, PDM a fost pe primul loc în doar 2 raioane.

Liderul PDM a declarat că formaţiunea a crescut în simpatiile alegătorilor şi comparativ cu alegerile parlamentare din toamna anului trecut.

El a declarat că PDM va acorda suport primarilor săi pentru ca aceştia să poată răspunde adecvat necesităţilor oamenilor, iar de mîne va porni campania de susţinere a candidaţilor pe care-i are în turul doi.

„Mereu am fost şi ne-am comportat ca o echipă puternică, bine organizată şi asta ajută la creşterea PDM de la scrutin la scrutin”, a declarat Marian Lupu.

În cadrul conferinţei de presă, Marian Lupu a mai declarat că PDM va purcede imediat la constituirea unor majorităţi solide la nivel local, care să guverneze aşa cum se aşteaptă oamenii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților