[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu după discuţia cu PLDM:  Începînd cu ziua de mîine ne aşezăm toţi la masa de discuţii
1 Decembrie

Începînd cu ziua de mîine, toate partidele de orientare pro-europeană (PLDM, PD, PL şi grupul Leancă) se vor aşeza la masa de discuţii. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, după întrevederea cu reprezentanţii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), transmite CURENTUL.

Potrivit liderului democrat, această întrevedere a fost una pozitivă.

„Noi am dat curs acestei invitaţii. Am considerat că trebuie să venim cu o poziţie responsabilă, ca un gest de intenţie pozitivă, constructivă de a avea un dialog. Faptul acestei întrevederi îl calific ca unul pozitiv, fiindcă lipsa de dialog este un lucru prost. În cadrul acestor consultări noi am exprimat poziţia PD”, a declarat Marian Lupu.

Preşedintele PD a propus celor din PLDM ca dialogul pe fond să se producă fără precondiţii.

„Am transmis un mesaj că, începînd cu ziua de mîine să ne aşezăm la masa de discuţii cu celelalte partide, un format cu participarea tuturor partidelor responsabile. Important este să ne întîlnim şi să pornim discuţii serioase privind constituirea majorităţii parlamentare şi guvernului. Am înţeles că propunerea este acceptată. Separat nu avem şanse de izbîndă”, a adăugat politicianul.

La rîndul său, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a confirmat participarea la discuţiile de mîine.

„Nu am primit nici un răspuns clar la subiectele invocate de noi. Obiectivul nostru a fost să obţinem un răspuns sau un termen în care putem obţine acest răspuns. Sperăm într-un format mai larg să obţinem un răspuns mai clar”, a conchis Streleţ.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților