[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Avem un rezultat comun bun pentru opțiunea europeană
1 Decembrie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va rămîne fidel angajamentelor asumate în trecut, dar și celor din  campania electorală pentru alegerile din 30 noiembrie, 2014. Despre aceasta a anunțat Marian Lupu, Președintele Partidului Democrat din Moldova în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

Marian Lupu a spus că, scrutinul de ieri a adus surprize, iar rezultatul obținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova poate fi numit miracol, dar că timpul și experții vor deschide paranteze cum a fost obținut acel rezultat.

Marian Lupu s-a arătat mulțumit de rezultatul obținut de PDM. El a precizat că formațiunea pe care o conduce este singura care a obținut mai multe voturi comparativ cu alegerile din 2010. În ceea ce ține de voturi, PDM a obținut cu 25% mai mult, iar în mandate, conform datelor preliminare, cu 30% mai mult.

Lupu a spus că PDM a numărat pînă acum 99,4% din voturi și a obținut următoarele rezultate:  PSRM – 20,56%, PLDM – 19,6%, PCRM – 17,56%, PDM 15,9%, PL – 9%.

„Este important să rămînem uniți în proiectul pro european. Avem cu toții de învățat și trebuie să învățăm din greșelile comise. Avem un rezultat comun bun pentru opțiunea europeană”, a precizat Marian Lupu.

Democratul a spus că ei își doresc o guvernare stabilă, cu păstrarea cursului european al țării.

Marian Lupu a mai spus că deja în scurt timp speră să înceapă negocierile pentru formarea noului Guvern.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților