[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Avem o poziţie comună, beton – în cadrul partidului
22 Octombrie

“Sunt președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) atîta timp cît partidul ține cursul propus de președinte, adică de mine”. Această declarație a fost făcută de liderul PDM, Marian Lupu, comentînd o potențială schimbare de vector a formațiunii, transmite CURENTUL.

Lupu a spus că, PD nu acceptă configurații care să conducă la deturnarea cursului european.

“Pledăm pentru menținerea și stabilitatea acestui format. Avem o poziție comună, beton – în cadrul partidului. Existența formatului curent este în mîinile colegilor din PLDM”, a declarat Lupu.

Democratul a spus că, dacă PD va schimba cursul și nu va mai fi pro-european, atunci acest lucru se va întîmplă fără participarea sa.

Referindu-se la ședința de astăzi a Consiliului Alianței, Lupu a spus că, PLDM  a solicitat demiterea conducătorilor Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție, în caz contrar – pleacă din Alianță.

“Declarațiile vin în contradicție cu acțiunile și ar putea genera alegeri anticipate. Nu trebuie să acționăm pe potriva flăcărilor de astăzi. Trebuie să discutăm la calm, să găsim soluții pentru tot”, a menționat Marian Lupu.

Președintele PD a spus că, în caz de alegeri anticipate și deturnarea de la cursul european, formațiunea pe care o conduce “își rezervă dreptul de a găsi formule de salvare a situației”.

Ce ține de demiterea Procurorului General și a directorului CNA, Lupu a declarat că nu e momentul potrivit, fiind necesară continuarea anchetei în cazul BEM.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților