[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Ar fi foarte bine ca în Moldova să avem o guvernare de stînga
27 Mai

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, consideră că după alegerile parlamentare din acest an ar fi binevenită o guvernare de stînga sau una mixtă. O declaraţie în acest a făcut liderul democrat în cadrul unui interviu pentru portalul tribuna.md.

„Ar fi foarte bine ca în Moldova să avem o guvernare de stînga, dar nu o stîngă comunisto-capitalistă, după modelul PCRM, ci o stîngă democratică reală, care să gestioneze eficient agenda socială. La fel de bine o poate face însă și o guvernarea mixtă, în care întră atît partide de dreapta, cît și de stînga”, a declarat politicianul.

Mai mult, Marian Lupu menţionează că PD nu este împotriva unui bloc electoral. „Că să se spună că nu accepți ceva, trebuie să existe o propunere. Noi nu am discutat acest subiect, nimeni nu și-a exprimat o astfel de dorință. De altfel, nu PDM a dat mesajul ca nu e de acord cu blocul, ci colegii noștri din PLDM au anunțat în mod categoric acest lucru. Probabil însă  că dînșii țin foarte mult să meargă singuri în alegeri și au dorit să puncteze în acest fel decizia lor categorică, tocmai pentru a nu exista alte discuții pe această temă. Iar noi respectăm decizia lor și suntem de acord cu ea”, a adăugat acesta.

Totodată, Marian Lupu susţine că tot se întîmplă în prezent în Partidul Comuniştilor ajută Moldova.

„PCRM este un partid care nu ar trebui să depășească 15 la sută, în mod normal. Scorul pe care îl are acest partid la moment este dat de faptul că au monopolizat pe nedrept electoratul de stînga. Au făcut-o prin minciună și manipulare. Dar vine momentul cînd oamenii înțeleg asta, încep să se producă anumite clarificări și pe stînga, să se dezvolte proiecte alternative, partidele de stînga să se poziționeze mai clar, iar electoratul de stînga sînt sigur că va ieși în acest an din captivitatea comuniștilor”, a conchis preşedintele PD, Marian Lupu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților