[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Alegerea deschisă a candidaţilor în Parlament a fost un succes
29 Septembrie

Circa 98 de mii de cetăţeni au participat la alegerile deschise a candidaţilor Partidului Democrat din Moldova (PDM) pentru Parlament. Despre aceasta a anunţat în cadrul unui briefing de presă, preşedintele PDM, Marian Lupu, transmite CURENTUL. 

Potrivit sursei, acest exerciţiu intern al Partidului Democrat a fost un succes. „Alegerea deschisă a candidaţilor a fost un succes şi aparţine celor 98 de mii de cetăţeni care au participat la scrutin. Este un succes pentru Republica Moldova. Cetăţenii au demonstrat că vreau să participe la luarea deciziilor şi au cuvînt greu de spus în acest sens. Ei au schimbat politica în Republica Moldova odată şi pentru totdeauna”, a declarat Marian Lupu.

În context, liderul democrat a menţionat că prin scrutinul de ieri, PD a deschis o nouă pagină în istoria sa.

„Prezenţa a circa 98 de mii de oameni demonstrează că PD a fost apreciat pentru efortul de a aduce o schimbare reală în politica moldovenească. Acest lucru mă face să mă conving că a fost luata o decizie corectă. Am dat dreptul oamenilor, iar eu au apreciat alegerea noastră”, a adăugat Lupu.

În altă ordine de idei, Marian Lupu a spus că în cadrul scrutinului au existat şi unele abateri. „Am avut parte de un scrutin corect, fără incidente. Ca şi la orice scrutin, acesta fiind unul în premieră în Republica Moldova, au existat şi unele abateri, dar au avut rezolvare rapidă. S-au găsit şi votanţii altor partide. Unii au venit pentru a vota, alţii pentru a urmări acest proces. Ieri s-a făcut primul pas spre o politică mai apropiată de oameni. 28 septembrie este ziua care marchează trecerea Moldovei către un sistem politic mai democratic şi eficient”, a punctat liderul PD.

În prezent, toate urnele sigilate se află la Centrul de totalizare din Chişinău. „Începe procesul de numărare a acestor buletine şi stabilirea rezultatelor. Va fi o muncă migăloasă. Dacă reuşim numărarea voturilor pîna la data de 3 octombrie, PD va merge în acea zi, de rînd cu alte partide, şi se va înregistra la CEC, iar dacă nu reuşim, înseamnă că vom merge mai tîrziu”, a conchis preşedintele PD, Marian Lupu.

Amintim că pentru desfășurarea alegerilor din 28 septembrie, au fost create 42 de secții de votare ale PDM în toate raioanele țării și 2 secții de votare în Italia. În baza rezultatelor votării deschise, Partidul Democrat va forma lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților