[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Acordul de Asociere nu este îndreptat împotriva nimănui
2 Iulie

Vectorul european al Republicii Moldova înseamnă creşterea bunăstării naţionale şi respect pentru oamenii din ţara noastră. Declaraţia îi aparţine liderului Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, şi a fost făcută în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului, transmite CURENTUL.

„Vectorul european conţine cea mai credibilă promisiune privind bunăstarea ţării noastre. Vom intra într-o relaţie mai strînsă cu UE. Vom primi asistenţă şi fonduri sporite pentru instituţiile noastre, întreprinderile din ţară. Vom avea resurse mai multe pentru a schimba ţara în mai bine”, a menţionat Marian Lupu.

De asemenea, liderul democrat susţine că Acordul de Asociere nu este îndreptat împotriva nimănui.

„Acordul de Asociere va deveni un element de unificare a societăţii şi cetăţenilor din Republica Moldova. Vectorul european este benefic tuturor. Acordul de Asociere este bun pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii ei”, a adăugat Marian Lupu.

Mai mult, politicianul a afirmat în urma creării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, Republica Moldova va deveni o poartă economică între vest şi est. Avem un acord cu CSI, şi acum un acord similar cu Uniunea Europeană. Viitorul Republicii Moldova arată astăzi mai bine decît oricînd”, a conchis preşedintele PD, Marian Lupu.

CURENTUL.md precizează că, astăzi, Parlamentul de la Chişinău a ratificat cu 59 de voturi Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Pentru a intra în vigoare la 1 octombrie 2014, documentul urmează să fie ratificat şi de Parlamentele celor 28 de ţări membre al UE.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților