[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu a spus cînd va fi propus candidatul la funcţia de premier
27 Noiembrie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu susține că, cel tîrziu pînă la data de 10 decembrie curent, vor veni cu o propunere privind candidatul la funcția de Prim-ministru al R. Moldova. Despre aceasta a anunțat după consultările cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite CURENTUL.

Marian Lupu a declarat că, aceste consultări s-au axat pe funcția și responsabilitatea constituțională a Președintelui țării pentru desemnarea la funcția de Premier.

”Aceste consultări vor fi primul pas în acest exercițiu, pe care trebuie să-l completăm, din punctul nostru de vedere, în lunadecembrie cel tîrziu. Acesta este punctul de vedere și poziția PDM. L-am informat pe șeful statului de rezultatul acelor consultări pe care le-a pornit PDM. Am reiterat poziția formațiunii pe care o conduc, că noi suntem în continuare gata pentru a lua inițiativa de a prelua responsabilitatea de a guverna în RM. Asta ar însemna continuarea acestor consultări și negocieri, astfel, ca într-un termen, pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare, cel tîrziu 10 decembrie să venim cu o propunere privind candidatul la funcția de Prim-ministru”, a precizat el.

Totodată, Lupu a menționat că, candidatul care va fi anunțat trebuie neapărat să îndeplinească toate condițiile, astfel, încît să întrunească votul a cel puțin 51 deputați.

În același context, întrebat despre candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de Premier, vehiculată în presă, președintele PDM a răspuns că, sunt doar niște speculații.

”Orice nume, orice familie, care este vehiculată pînă în prezent, sunt doar speculații. În cadrul PDM nu am ajuns să discutăm candidaturi”, a conchis Lupu.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților