[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marea Britanie va sprijini RM în diversificarea piețelor pentru produsele autohtone
30 Octombrie

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula, a avut o întrevedere cu  Phil Batson, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, unde au discutat despre sprijinul RM în diversificarea piețelor pentru produsele autohtone și alinierea acestora la standardele UE, transmite CURENTUL.

Ion SULA a prezentat în linii generale Agenția, accentuând realizările instituției și a expus planurile de viitor. Dumnealui a menţionat eforturile instituției în armonizarea legislației în domeniul siguranței alimentelor la legislația europeană, informând despre faptul că circa 85% din legislație este deja armonizată și subliniind că implementarea eficientă a legislații reprezintă una din prioritățile ANSA.

De asemenea a vorbit și despre prezența Agenției în toate raioanele țării, punctele de trecere la frontieră și terminalele vamale din țară, fapt ce permite mărirea gradului de siguranță alimentară a produselor și facilitează exporturile.

Ambasadorul Phil Batson, a subliniat faptul că apreciază eforturile instituției noastre în parcursul european și va acorda suportul necesar, iar Marea Britanie vine să sprijine RM în diversificarea piețelor pentru produsele autohtone și alinierea acestora la standardele UE.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților