[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marcel Darie: „Chișinăul trebuie „eliberat” de cazinourile ce distrug viața a mii de oameni”
11 Februarie


„În calitate de candidat la funcția de primar al capitalei, vreau să vă asigur că voi lupta pentru ca Chișinăul să fie „eliberat” de cazinouri și săli cu aparate de joc de noroc. Un Primar responsabil se va gîndi la sănătatea și bunăstarea locuitorilor capitalei și nu la interesul personal așa cum a făcut actuala administrație a capitalei!”,  despre aceasta pe blogul său (www.darie.md), scrie activistul Marcel Darie, Președinte al Asociației „Pro Chișinău”, candidat la funcția de primar al capitalei.

El afirmă că, la momentul de față, în capitală practic nu există intersecţie aglomerată sau staţie de transport în care să nu existe o sală cu  aparate de joc.

“O simplă analiză ne arată că, la intersecţia Zelinski și Sarmisegetusa sînt amplasate la momentul de față patru cazinouri. Clienții acestora, dar și tuturor sălilor de jocuri de noroc din Chișinău, cel mai frecvent sunt adolescenţii, tinerii, oamenii din păturile social vulnerabile care se lasă ademeniţi de posibilitatea de cîştig uşor, în final pierzînd totul. De altfel, dependența de jocurile de noroc e similară dependenţei de droguri”,  susține Darie.

Activistul mai spune că, anume Primarul şi echipa sa decid autonom, fără nici o obligaţie din partea unei legi, unde vor fi amplasate aparatele de joc, lîngă blocuri de locuit, şcoli şi staţii de transport unde sînt amplasate acum sau pe traseu lîngă pădure.

„Oare chiar cei de la Primărie, care dau autorizații pentru a se deschide un nou cazinou la un colț de stradă, nu au  copii, nepoți, verișori, vecini, care ar putea deveni victime ale acestora? Oare chiar nu văd  cum distrug noua generație?”,  se întreabă Marcel Darie.

Mai multe detalii pe www.darie.md.

Inapoi la arhiva noutaților