[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mandat prelungit pentru juriştii secunzi delegați la Grefa CEDO
23 Aprilie
foto: gazetadecluj.ro

Guvernul a alocat astăzi banii necesari pentru remunerarea celor trei juriști secunzi delegați la Grefa Curţii Europene a Drepturilor Omului în semestrul II al anului 2014, transmite CURENTUL.

Hotărârea Guvernului aprobată astăzi, prevede că din aceşti bani va fi remunerată activitatea secunzilor la Curtea Europeană și vor fi acoperite cheltuielile pentru asigurarea medicală pe teritoriul Republicii Franceze şi pentru plata locuinţelor de servici.

„Având în vedere că juriştii secunzi urmează să-şi înceapă activitatea din luna iulie, pentru acoperirea cheltuielilor timp de şase luni rămase până la sfârșitul acestui an, este necesar ca din Fondul de rezervă al Guvernului să fie alocată o sumă echivalentă în lei moldoveneşti a 66 600 de euro, câte 3700 de euro lunar pentru fiecare jurist. Suma necesară pentru anul 2015, în mărime tot de 66 600 de euro, urmează să fie prevăzută în bugetul Ministerului Justiţiei pentru anul viitor”, a spus ministrul Justiției, Oleg Efrim.

Potrivit ministrului Oleg Efrim, o eventuală prelungire a termenului de delegare a juriştilor secunzi va fi apreciată pozitiv de Curtea Europeană și va consolida imaginea Guvernului atât în fața jurisdicției internaționale, cât și a Consiliului Europei în general.

Amintim că, la 2 mai 2012, Guvernul RM a adoptat Hotărârea nr. 277, prin care au fost delegați trei jurişti pentru participare la lucrările Grefei Curţii Europene, pentru un termen iniţial de un an, cu o eventuală oportunitate de prelungire.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților