[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Educaţia nu este doar un angajament electoral
24 Octombrie

Reformarea sistemului educaţional din Republica Moldova nu este doar un angajament electoral. Declaraţia a fost făcută de ministrul Educaţiei, Maia Sandu, degrevată din funcție în perioada electorală, în cadrul unui briefing de presă, susţinut în comun cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, transmite CURENTUL.

Maia Sandu a menţionat că PLDM îşi propune să creeze condiţii mai bune pentru studii în toate instituţiile de învăţămînt, asigurarea evaluărilor corecte, crearea unui sistem de asigurare a calităţii şi un sistem de motivare a cadrelor didactice.

„În ultimii am demonstrat că acest lucru poate fi făcut. Am reuşit să aducem educaţia pe agenda societăţii. Am realizat mai multe proiecte de restaurare a infrastructurii. În acest an am iniţiat procesul de revizuire a curriculei. Am iniţiat o reformă a învăţămîntului mediu profesional. Vom merge in continuare pentru a construi un sistem educaţional european”, a declarat Maia Sandu.

La rîndul său, liderul PLDM a spus că salariile profesorilor vor fi majorate în fiecare an, iar reţeaua de şcoli tehnice va fi dezvoltată. De asemenea, Vlad Filat a vorbit în premieră despre donaţiile făcute în domeniul educaţiei.

„În activitatea mea de caritate am decis în mod prioritar să fac aceste acţiuni în educaţie. La fel i-am îndemnat şi îi îndemn azi şi pe alţii să o facă. Nu am vorbit niciodată public despre contribuţiile pe care le-am făcut personal în acest sens. Astăzi spun cu mîndrie, doar în ultimul an am reuşit să amenajăm 81 săli de sport, să asigurăm cu 1521 de calculatoare şcolile noastre, iar în mai multe şcoli şi grădiniţe am asigurat mobilier şi echipament necesar pentru ca să fie condiţii adecvate pentru muncă şi educaţie”, a conchis Vlad Filat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților