[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, convinsă că va cîştiga alegerile prezidenţiale: „Sînt sigură că putem face acest lucru”
9 August

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu vrea să fie candidatul comun la alegerile prezidenţiale din partea partidului din care face parte, Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi Partidului Liberal Democrat din Moldova. Cel puţin asta a dat de înţeles Maia Sandu într-o declaraţie, remisă astăzi presei, transmite CURENTUL.

„Probabil că unii dintre dumneavoastră au văzut declarația comună a celor trei partide lansată ieri și se întreabă de ce a fost nevoie să facem acest angajament pentru identificarea unui candidat comun. Vreau să vă spun că noi, membrii Biroului Permanent PAS, ca și dvs, probabil, ne dorim ca candidatul PAS să ajungă în turul doi și să cîștige alegerile prezidențiale”, a declarat Maia Sandu.

Ea a spus că, sondajele arată că dacă PAS și Platforma DA merg în turul întîi separat, fiecare partid cu propriul candidat, există riscul ca în turul doi să ajungă candidatul guvernării și Igor Dodon.

„Pentru că nu vrem ca acest lucru să se întîmple, ambii candidați (PAS și PPDA) au făcut un angajament ca, în pragul alegerilor, candidatul cu cele mai mici șanse să se retragă din cursă. Șansele candidaților vor fi măsurate la sfîrșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, iar decizia finală de rămînere în cursă sau retragere va fi luată la ședința Consiliului Politic Național al PAS”, a adăugat Sandu.

Liderul PAS a mai spus că, participarea în alegerile prezidențiale este importantă pentru partid.

„PAS a ajuns să fie un partid cu susținere largă într-o perioadă relativ scurtă datorită dumneavoastră. Tot prin efortul dumneavoastră putem să obținem următoarea victorie – ca candidatul PAS să fie sprijinit de mai multe partide de pe centru dreapta și să cîștige alegerile prezidențiale. Sînt sigură că putem face acest lucru împreună”, a conchis Maia Sandu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților