[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți secretari de stat – numiți de Guvern
7 Noiembrie

Guvernul a aprobat, astăzi, o serie de eliberări și numiri în funcții, în contextul reformei Administrației Publice Centrale, informează CURENTUL.

Roman Cazan a fost eliberat din funcția secretar general adjunct al Guvernului și numit în aceeași funcție.

Vitalie Bîrsan a fost eliberat din funcția de director de la Agenția Rezerve Materiale, în baza cererii de demisie.

Anatolie Zolotcov a fost eliberat din funcția de viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Anatolie Usatîi – din funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Serghei Bucătaru – din funcția de viceministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Tarlev – din funcția de viceministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vitalie Iurcu – din funcția de viceministru al Economiei.

Totodată, Vitalie Iurcu, Anatol Usatîi, Iuliana Drăgălin, Serghei Bucătaru și Vitalie Tarlev au fost numiți secretari de stat în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Ion Stratulat a fost eliberat din funcția de viceministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Dorin Andros a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

Veronica Vragaleva a fost eliberată din funcția de viceministru al Finanțelor și a fost numită secretar de stat.

Veronica Ursa a fost eliberată din funcția de secretar a Ministerului Finanțelor și a fost numită secretar de stat în cadrul instituției.

Totodată, secretar de stat la Ministerul Finanțelor a fost numită și Tatiana Ivanicichina.

Nicolae Eșanu a fost eliberat din funcția de viceministru al Justiției și numit secretar de stat.

Daniela Morari și Lilian Darie au fost eliberați din funcția de viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Daniela Morari a fost numită secretar de stat la MAEIE. Secretar de stat în același minister a fost numită și Tatiana Molceanu.

Vladimir Iliev a fost numit secretar de stat la Ministerul Apărării.

Dorin Purice și Oleg Babin au fost eliberați din funcția de viceministru al Afacerilor Interne, iar Mihail Beregoi – din funcția de secretar de stat. Mihail Beregoi, Dorin Purice, Alexandru Larionov și Vitalie Bîrsan au fost numiți secretari de stat la MAI.

Raisa Scai, Viorica Dumbrăveanu și Anastasia Oceretnîi au fost eliberate din funcția de viceministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, iar Anatol Mămăligă – din funcția de secretar de stat. Totodată, Rodica Scutelnic a fost eliberată din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății.

În funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost numite Viorica Dumbrăveanu, Rodica Scutelnic, Nelea Rusu și Anastasia Oceretnîi.

Elena Belei și Andrei Chistol au fost numiți secretari de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților