[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți lideri ai organizațiilor teritoriale ale PCRM au părăsit partidul
8 Februarie

Mai mulți lideri ai organizațiilor teritoriale ale Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) au anunțat despre părăsirea formațiunii, dar și despre faptul că, aderă la Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM). Anunțul a fost făcut acum cîteva clipe în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Este vorba despre membrii consiliilor raionale PCRM din: Ștefan Vodă, Ialoveni, Sîngerei, Călărași, Strășeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Drochia, dar și mun. Chișinău.

”Noi suntem lideri ai Organizațiilor Teritoriale, consilieri raionali, consilieri din orașe și sate, aleși pe listele PCRM de-a lungul mai multor ani.  Noi am susținut cursul PCRM. Din 2009, fiind în opoziție, am luptat pentru revenirea partidului la guvernare, am susținut partidul în alegerile parlamentare din 2010, 2014. Noi am crezut că partidul va găsi puteri pentru a trece peste criza internă și își va consolida puterile. Din păcate, conducerea PCRM nu a justificat așteptările noastre”, se pune în declarație.

Potrivit lor, “astăzi în RM este doar un singur partid cu adevărat de opoziție – PSRM”.

”Anume acest partid are tot ce e mai bun, ceea ce a avut PCRM pînă în anul 2014. Noi considerăm că, doar PSRM poate astăzi să consolideze opoziția de pe eșichierul stîng și să scape țara de unioniști, să readucă economia țării, să elibereze țara de corupție, să întoarcă miliardul furat. De aceea, ieșim din PCRM și aderăm la PSRM”, se mai spune în declarație.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților