[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulţi experţi internaţionali se află în Moldova. Iată cu ce scop!
4 August

În perioada 3-7 august 2014, Direcția generală relații internaționale și integrare europeană a Ministerului Afacerilor Interne conduce inițiativa în organizarea Misiunii de Expertiză privind instituționalizarea instituției de ,,ofițeri de legătură”, transmite CURENTUL.

Misiunea de Expertiză este organizată în cadrul instrumentului TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) al UE, cu participarea experților internaționali din România și Belgia.

Scopul misiunii de expertiză este crearea cadrului normativ regulatoriu în conformitate cu cele mai bune practici și experiențe UE privind selectarea, recrutarea, delegarea la post în străinătate.

În cadrul misiunii, este organizat un atelier de lucru cu reprezentanții unităților de relații internaționale din cadrul diferitor subdiviziuni ale MAI și alte subdiviziuni de specialitate.

Actualmente, Republica Moldova are 3 ofițeri de legătură plasați la post în străinătate pe lângă organizații regionale și internaționale: EUROPOL, SELEC (Centrul Sud-Est European de aplicare a Legii) și Biroul de coordonare a combaterii criminalității din cadrul CSI.

Experții internaționali vor prezenta la finele misiunii de expertiză concluzii și recomandări pentru instituționalizarea unui mecanism privind ofițerii de legătură.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților