[ X ]
Mai mulţi deputaţi PCRM vor merge la MAI. Iată motivul!
16 Septembrie

Mai mulţi deputaţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) susţin că în ultimii 5 ani nivelul criminalităţii din ţara noastră a crescut brusc. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, susţinut de parlamentarii Artur Reşetnicov, Anatolie Zagorodnîi şi Anatolie Gorilă, transmite CURENTUL.

„Ceea ce se întîmplă în Chişinău şi alte localităţi spune despre faptul că oamenii sînt faţă în faţă cu criminalii, iar statul nu le protejează viaţa şi bunurile. Instanţele de judecată, alte servicii şi structuri de stat se află în buzunarul oligarhilor. Corupţia se simte ca la ea acasă în Republica Moldova. În domeniul corupţiei nu sîntem lideri doar în Europa, dar cred că şi la nivel global”, a declarat deputatul comunist Artur Reşetnicov.

La rîndul său, Anatolie Zagorodnîi a menţionat că principalii factori care au dus la majorarea nivelului criminalităţii sunt: sărăcia, salarizarea precară, dar şi migraţia excesivă internă şi externă a populaţiei.

„Sărăcia fără precedent este factorul principal care determină cetăţenii la infracţiuni pentru a-şi cîştiga existenţa. În RM este instaurat un regim oligarhic criminal”, a adăugat parlamentarul.

Totodată, deputaţii comunişti au elaborat şi o declaraţie în acest sens, pe care, după briefing vor merge să o transmită ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților