[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulţi demnitari, decoraţi astăzi de Nicolae Timofti. Vezi lista!
24 Decembrie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a acordat astăzi distincții de stat unui grup de cetățeni. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi de şeful statului, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Potrivit sursei, distincţiile au fost acordate în semn de înaltă apreciere a contribuției la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE și ale spațiului Schengen și activitate intensă în vederea sporirii prestigiului țării pe plan internațional.

„Știu că decretul pe care l-am semnat în data de 24 iulie a.c. a stârnit discuții în societate și a fost interpretat în diverse moduri. Rămân la convingerea că, în contextul politic intern și regional, având în vedere numeroasele provocări cărora le-am făcut față în cursul anului 2014 și în anii precedenți, este imperios necesar să recunoaștem meritele persoanelor care au depus eforturi susținute pentru apropierea țării de Uniunea Europeană. Sunt sigur că în timp, peste ani, acest gest va căpăta semnificația și încărcătura simbolică adecvate. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ce ați făcut pentru Republica Moldova și vă felicit pentru distincțiile pe care urmează să le primiți”, a declarat Nicolae Timofti.

O ceată de colindători, formată din angajații Orchestrei Prezidențiale, au interpretat colinde, urându-le participanților la eveniment sănătate, bunăstare și realizări profesionale.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților