[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți angajați de la penitenciare în vizorul CNI
8 Mai

Comisia Națională de Integritate a decis să verifice averile a zece colaboratori ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), sub aspectul eventualei încălcări a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietăților pentru anul 2013. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de către membrii Comisiei în cadrul ședinței ordinare, transmite Curentul.md.

Potrivit datelor prezentate de CNI, vor fi supuși controalelor următorii colaboratori ai DIP:

Alexei Braducean-Dulgher, suspectat de faptul că nu a declarat casa și automobilul deținut;

 Petru Bîrcă, care nu ar fi declarat cîteva loturi de pămînt aflate în proprietate;

 Liuba Jignea, bănuită că nu a declarat apartamentul și autoturismul deținut;

 Anna Druță, suspectată că nu a declarat vila pe care o deține;

 Iurie Vacari, în privința căruia se presupune că a procurat în anul 2012 un autoturism a cărui valoare ar depăși cu mult veniturile sale;

Veaceslav Zabolotnîi, care ar fi a procurat în anul 2012 un apartament a cărui valoare, de asemenea, ar depăși cu mult veniturile obținute;

Adrian Burduja, Igor Druță, Marin Lisî și Serghei Țurcanu, care și-ar fi construit în anul 2012 case de locuit a căror valoare, la fel depășește cu mult veniturile acestora.

Tot astăzi, membrii Comisiei au inițiat controale cu privire la eventuala încălcare a regimului juridic al incompatibilităților de către Ion Vrabie, viceprimar al satului Hîrbovăț, raionul Anenii Noi și Dumitru Marchitan, primar al satului Pereni, raionul Rezina.

În aceeași ordine de idei,  au fost adoptate și două acte de constatare care se referă la clasarea cauzei în legătură cu eventuala încălcare a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății de către Iurie Catană, ex-șef de secție al Direcției Misiuni Speciale a Ministerului Afacerilor Interne și la constatarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese de către Liudmila Patîca, șef de Direcție Statistică Ocnița a Biroului Național de Statistică.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților