[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI face precizări referitor la interdicția lui George Simion de a intra în RM
5 Februarie

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a făcut unele precizări cu referire la interdicția lui George Simion, președintele Acțiunea 2012, care nu a putut intra astăzi pe teritoriul Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

MAI informează că, la 13 mai 2015, în  baza art. nr. 55 din Legea 200  din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada  respectivă, G. Simion  nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură.

“Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond. Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie  2015,  a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile”, mai spune sursa.

Totodată, MAI spune că, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților