[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lupu: Vom avea guvernare, cu PL sau fără. Ghimpu: Totul a fost hotărît demult!
15 Ianuarie

Liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidului Democrat din Moldova şi Partidului Liberal au avut o nouă întrevedere. Potrivit declaraţiilor lui Vlad Filat, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu, situaţia nici astăzi nu a fost deblocată, transmite CURENTUL.

„Cînd discută mai multe părţi, şi o parte vine cu compromisuri, iar alte nu înseamnă că nu sînt negocieri. Totul a fost hotărît demult. Noi am înaintat 14 puncte la care trebuie să găsim răspuns. Cred că alianţa e hotărîtă demult, dar trebuie să arate Europei că vor alianţă pro-europeana, dar PL nu vrea. Ne-am înţeles că ne întîlnîm mîine. Venim dacă ne invită, dar dacă nu, înseamnă că pregătesc opinia publică pentru o guvernare cu comuniştii”, a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu.

La rîndul său, preşedintele PDM, Marian Lupu a spus că a obosit de „învinuiri şi spectacole”.

„Sînt dorit de rezultat, de ceea ce îşi doreşte toată ţara. Nu este absolut nimic nou. Ne vom mai întîlni, vom mai discuta. Situaţia nu a fost depăşită. Vom avea guvernare, cu PL sau fără PL”, a adăugat democratul.

Şi preşedintele PLDM, Vlad Filat a menţionat că aceste negocieri se întind prea mult timp.

„Ele însă trebuie continuate pentru a găsi un compromis şi a asigura o guvernare. Avem un punct pe agendă de 40 de zile, care vizează funcţia de preşedinte al RM. Problema cheie este că PL vrea ca această funcţie să fie partajata. Minoritatea trebuie asigurată cu drepturi depline, dar nu trebuie să-şi impună regulile proprii”, a conchis Filat.

Adrian Platon 

Inapoi la arhiva noutaților