[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lupu, Streleţ, Ghimpu şi Leancă: Vom continua să discutăm în aceste 2 zile
18 Decembrie

PL, PLDM, PD și grupul Leancă vor continua discuțiile în următoarele două zile. Anunțul a fost făcut de liderii formațiunilor după consultările cu președintele RM, Nicolae Timofti, transmite CURENTUL.

Mihai Ghimpu, lider al PL, a spus că speră că se va găsi o soluție. “E aceeași problemă – nu avem formula, unii au varianta lor, noi, liberalii, vrem Guvern”, a punctat liberalul.

Democratul Marian Lupu a spus că discuțiile s-au blocat la același nivel – identificarea formulei și a menționat că PD pledează pentru formula veche.

„Ar merita să mai continuăm maxim 2 zile aceste discuții în găsirea unei decizii de consens. E ultima tentativă dacă vă doriți, în a găsi formula”, a declarat Lupu.

Președintele  interimar al PLDM, Valeriu Streleț a comunicat că, liberal-democrații insist pe un premier neafiliat politic, iar aici consens nu există cu celelalte partide.

“Vom continua să discutăm în aceste 2 zile și vom încerca să găsim soluții”, a precizat Streleț.

Neafiliatul Iurie Leancă a spus că urmează discuții timp de 2 zile și este imperativ să fie găsite soluții eficiente. “Interesul național prevalează”, a precizat deputatul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților