[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lukaşenko: Noi respectăm semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere cu UE
24 Septembrie

Republica Belarus respectă semnarea şi ratificarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Lukaşenko, diferiţii vectori de dezvoltare externă nu trebuie să strice relaţiile dintre cele două ţări.

„Noi găsim în asta noi căi de colaborare. Nu trebuie de dramatizat pe marginea acestor sancţiuni. Trebuie să ne reorientăm în dependenţă de condiţiile actuale. Puteţi conta pe noi. După întîlnirea noastră de azi, noi vom colabora mai bine”, a declarat Alexandr Lukaşenko.

De asemenea, preşedintele belarus a precizat că ţara noastră este un partener comercial important pentru Belarus. „Probleme politice nu sînt intre noi”, a adăugat Lukaşenko.

La rîndul său, preşedintele Nicolae Timofti a spus că în cadrul întrevederii s-a discutat despre realizarea unor proiecte comune în domeniul agricol, energetic şi transport. De asemenea, s-a convenit asupra sporirii livrărilor de produse agricole şi vinicole moldoveneşti în Republica Belarus.

„RM va depune eforturi pentru dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale. Forumul oamenilor de afaceri din Moldova şi Belarus, înţelegerile şi contractele semnate astăzi vor da un impuls relaţiilor noastre”, a afirmat Nicolae Timofti.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, partea moldovenească şi cea belorusă au semnat mai multe acorduri de colaborare.

CURENTUL.md precizează că preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, efectuează o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților