[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lovitură dură pentru Iurie Leancă. Mai are 3 zile la dispoziţie!
2 Septembrie

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), deputatul neafiliat Iurie Leancă riscă să-şi piardă funcţia de preşedinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană. Cel puţin asta reiese din unele declaraţii făcute de preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, transmite CURENTUL.

Ghimpu l-a ameninţat pe Leancă că, în următoarele trei zile ar putea să-şi retragă semnătura de pe acordul de colaborare între majoritatea parlamentară şi PPEM.

„Mai are vreo două trei zile. Dacă nu se retrage din alianţă cu socialiştii din Consiliul Municipal Chişinău, eu îmi retrag semnătura de pe acordul de colaborare şi nu va mai fi preşedinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană. Eu încă aşa politicieni pro-europeni în viaţa mea nu am văzut, să vorbeşti de Bruxelles, dar să te aliniezi în Piaţa Roşie. Mi-au promis că pleacă. Astăzi am zis că dacă pînă luni nu iese, eu îmi retrag semnătura de pe acordul de colaborare”, a declarat Ghimpu.

Mai mult decît atît, liderul a spus că ar putea părăsi şi majoritatea parlamentară.

„Dacă referendumul se va produce cu votul celor din alianţă vom părăsi majoritatea parlamentară”, a conchis Mihai Ghimpu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților