[ X ]
[ X ]
[ X ]
Loretta Handrabura şi-a stabilit priorităţile: „În timpul apropiat urmează să redresăm situația”
13 August

Noul ministru al Tineretului și Sportului Loretta Handrabura, în cele două săptămîni de la învestirea în funcție, a avut mai multe întrevederi pentru a vedea situația din domeniu, dar și pentru a-și stabili prioritățile pe perioada mandatului său. Despre aceasta a declarat ea astăzi,  în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Loretta Handrabura a menționat că, este încrezătoare și speră ca actualul Guvern să-și poată duce mandatul pînă la sfîrșit.

”Doar în asemenea condiții se realizează acțiunile cap-coadă pe termen scurt, mediu, și într-o măsură oarecare cel lung”, a adăugat ea.

Totodată, ministrul a precizat că, pe perioada celor două săptămîni de la investirea în funcție, a purtat consultări cu toți beneficiarii și actorii implicați din sistem.

”Reprezentanții ONG-urilor de tineret de diverse niveluri, toți președinții de federații sportive și directorii de școli sportive. Nu am ezitat și ia-m contactat pe cei 4 predecesori ai mei, miniștri ai MTS  din 2009- încoace. Am reușit să mă întrețin cu doi dintre ei, urmează să mai am discuții cu ceilalți doi”, a afirmat ea,

În aceiași ordine de idei, Loretta Handrabura a anunțat că, va continua multe din activitățile deja demarate care se regăsesc în Planul de Activitate al Ministerului, activități care s-a constat că sunt fundamentate pe o bază legislativă națională adecvată precum și va continua toate practicile pozitive înrădăcinate care funcționează deja foarte bine și pot fi ajusta în timp la noile provocări din domeniile administrate.

De asemenea, ministrul a afirmat că, pe termen foarte scurt sunt două domenii de intervenții imediată.

”Unul – recuperarea restanței MTS pe implementarea planului de acțiuni ale Acordului de Asociere RM – UE. Îmi este incomod dar, din păcate, urmare a ședinței operative a Cabinetului de Miniștri constatarea a fost ca cele mai mari restanțe în acest sens îl are MTS, deoarece din 16 acțiuni pe care tot noi ni le-am planificat pe baza obiectivelor din acord , avem realizate -3, în curs de realizare – 8 și nerealizate -5”, a subliniat Handrabura.

La rîndul său, cel de-al doilea vizează bugetul MTS. ”Deoarece la o primă analiză m-am bucurat venind în această poziție să găsesc asemenea buget, însă după o analiză urmează în timpul apropiat să redresăm situația, deoarece din această sumă valorificate sunt doar 33,9%”, a mai spus Handrabura.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților