[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lista electorală a PSRM include 80 de bărbaţi şi 23 de femei. Detalii!
2 Octombrie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și-a anunțat astăzi primii zece candidați la funcția de deputat în viitorul Parlament. Lista care include cei 103 candidați a fost decisă astăzi în cadrul Consiliului Republican al formațiunii, transmite CURENTUL.

Vîrsta medie în lista electorală a PSRM este de 39 de ani. Lista include 80 de bărbați și 23 de femei.

Igor Dodon a spus că PSRM a pregătit și o surpriză, astfel locul de frunte pe lista socialiștilor îl deține ex-premierul Zinaida Greceanîi. Ea este urmată de președintele PSRM, Igor Dodon și de Eduard Smirnov, cel care a deținut funcția de președinte al PSRM până la venirea lui Dodon în funcție.

Numărul patru pe listă este deputatul Ion Ceban, urmat de Andrei Neguță, ex-ambasador al RM în Federația Rusă, iar pe locul 6 se regăsește Fiodor Găgăuz, deputat în Adunarea Populară din Găgăuzia.

Pe șapte se află secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, iar  pe opt – Ala Dolința –membru al Executivului formațiunii.

Cei care încheie lista primilor zece candidați sînt: Vladimir Țurcan, președintele Partidului Moldova Unită și Bogdan Țîrdea, politolog.

Președintele PSRM a precizat că lista cu cei 103 candidați va fi depusă mîine 03 octombrie 3014, la Comisia Electorală Centrală.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților